Aandacht

In onze snelle maatschappij is er veel te zien, te horen en te ervaren. Leraren in het onderwijs merken leerlingen op met een kortere aandachtspanne. Ouders merken dat de aandacht van hun kinderen opgeslokt wordt door social media. Om onze aandacht is daarom veel te doen. Wat helpt wel en wat helpt niet? Hoe werkt het precies? Hoe kun je verleiding weerstaan? Moeten we anders gaan kijken naar onze aandacht? Op deze pagina lees je meer over aandacht. Naast een gratis informatieboek en twee gratis downloads vind je hier ook boekentips en meer.

Aandacht

Zo krijg je de gratis downloads

De downloads op deze pagina zijn gratis. Doe ze in je winkelmand en voltooi het bestelproces. Na het plaatsen van je bestelling vind je de downloads terug in jouw account. Jouw gegevens worden automatisch opgenomen in mijn nieuwsbriefbestand. Net als jij houd ik niet van spam, uitschrijven is supermakkelijk.

Wat is aandacht?

Alles vraagt om onze aandacht. Aandacht is de term voor verschillende processen die te maken hebben met het zien, opmerken en selecteren van zintuiglijke informatie uit de omgeving, zodat deze vervolgens verwerkt kan worden. Aandacht en perceptie staan niet los van elkaar. Om goed mee te kunnen draaien in het dagelijks leven is het belangrijk dat deze processen gereguleerd worden. Executieve processen en perceptie spelen hierbij een rol. De informatiekaart leert je meer over aandacht, de verschillende soorten aandacht en ook hoe andere neuropsychologische functies zich tot aandacht verhouden.

Informatiekaart aandacht
€ 0,00

Aandacht

Maak een lijstje!

De grootste vijand van een goede aandacht is afleiding. En afleiding is er altijd en overal, is het niet van buitenaf dan is het wel vanuit jezelf. Het is handig om je bewust te zijn van je afleiders. Download hier een format waarin je jouw afleiders kunt formuleren en waarbij je een oplossing voor jezelf bedenkt om niet aan deze afleiding toe te geven. Je ontvangt twee documenten: voor verschillende leeftijden/doeleinden.

Wat leidt af?
€ 0,00

Aandacht is een cadeautje

Soms heb je het gevoel dat je ergens op MOET reageren. Wat nou, als je hoort dat je MAG reageren. Onze aandacht is niet eindeloos. Niet alles heeft jouw aandacht nodig. Je moet er zorgvuldig mee omgaan. Met deze oefening kun je dat trainen.

Aandacht is een cadeautje
€ 0,00

Neem een kijkje in de webshop

In de kleine webshop kun je aanvullende materialen vinden. Ook kun je via de webshop een webinar of online training boeken.

Zintuig zien

Filmpjes over aandacht

Deze filmpjes over aandacht zijn zeer leuk, interessant en leerzaam.

YouTube video
YouTube video
YouTube video
YouTube video

Leer meer!

Verbreed jouw kennis! Bij BreinBloeiers kun je meer leren. Of je nu ouder of opvoeder of tiener of jeugdige bent. Wil je meer weten? Dat kan! BreinBloeiers biedt over verschillende onderwerpen kennismakingswebinars en trainingen. Ook over aandacht. In principe online, maar incompany op locatie voor een grote groep is ook mogelijk. Neem daarvoor contact op. Ons speerpunt is het bieden van de juiste informatie: dat wat we weten uit onderzoek. Uiteraard geven we veel tips en adviezen waarmee je direct aan de slag kunt.

Ik zoek begeleiding!

Zoek je begeleiding op het gebied van aandacht? Voor jezelf of voor jouw leerling(en) of kind(eren)? BreinBloeiers kan je in contact brengen met begeleiders die  begeleidingstrajecten bieden. Door het hele land zijn er professionals aangesloten bij BreinBloeiers. Zo is er altijd hulp in de buurt. Bij sommige begeleiders behoort online hulp ook tot de mogelijkheden.

Boeken over aandacht!

We tippen je graag de volgende interessante boeken over aandacht. Door op het boek te klikken kun je ze bestellen bij Bol.com. Wil je eerst meer weten? Klik dan op de LEES MEER-button.

Benieuwd naar nog meer interessante boeken?

Heb je een tip?

MIs je iets? Heb je een goede aanvulling? Ben je ergens benieuwd naar? Laat het ons weten! Dan kijken we of we jouw vraag kunnen beantwoorden.

Praat over EF