Grip op je aandacht

Grip op je aandacht

50 tips voor meer concentratie en focus, inclusief thuiswerktips. Stefan van der Stigchel & Lotte Elbrink.

Dit boek is voor jongvolwassenen en volwassenen een superfijn en praktisch boek. Kennis uit onderzoek wordt op een toegankelijke manier beschreven. Fijn ook dat het als een soort van werkboek werkt: je kunt overal notities maken. Niet alle oefeningen voelen ‘goed’. Dat komt omdat je tegen je eigen intuïtie in moet gaan. Juist dat is zo helpend en verhelderend.

Op LinkedIn postte ik in februari 2024 het volgende:

𝗜𝘀 𝗘𝘀𝘁𝗵𝗲𝗿 𝗶𝗻 𝗵𝗮𝗮𝗿 𝗳𝗹𝗼𝘄? 𝗟𝗮𝗮𝘁 𝗵𝗮𝗮𝗿 𝘇𝗼!

Dat hangt hier op de deur van mijn werkkamer! Ontleend aan de film Madagascar. 😉

Vaak zit ik er zo lekker in, dan ga ik als een trein. Soms ontglipt het me, die aandacht. Ik baal dan als een stekker. Ik kom er niet lekker in en laat me door van alles en nog wat afleiden. Wat fijn om daar nu een boek voor te hebben: Grip op je aandacht van Stefan van der Stigchel en Lotte Elbrink, uitgegeven door Maven Publishing.

Het boek leest ontzettend makkelijk weg. Ik vond de dagindelingcirkels een eyeopener. Normaal werk ik met een van-boven-naar-onder-lijstje maar de cirkels werken nog fijner. Werken met muziek vind ik superfijn, maar het werkt ook als afleider. Stefan schrijft daar ook over. Een tip die hij geeft pas ik al toe: luister muziek in een taal die je niet (goed) spreekt. Werkt echt! De social media ranking is ook een fijne tip! Aanvullende tip van mij: neem één moment in de week en plan bijdragen in.

Gamification: heel bruikbaar! Het deed mij ook denken aan mijn klusjes die ik vroeger moest doen. Vanaf een jaar of 14 had ik de taak om de badkamer schoon te maken. Ik maakte daar een spel van. De vloer moest zo glimmen en shinen dat het een balzaal was. Dat was het ‘spel’. ‘Zo schoon dat (destijds) koningin Beatrix in onze badkamer zou willen badderen’, zei ik tegen mezelf. Mijn vader was minder blij, omdat hij regelmatig uitgleed als hij op kousenvoeten de badkamer binnenkwam en zich aan de wastafel moest vastklampen. Was voor mij echter wel dé beste beloning😉

Ook spreekt Stefan over de rol van beweging. Mooi! Erg belangrijk als een van onze breinfluencers, zoals ik het noem. 

Leuk om ook de Maven touch te zien op pagina 53. Humor! Ik houd ervan.🤣 (meer verklap ik niet)

Interesse in dit boek? Klik hier om dit boek bij BOL aan te schaffen. (Dit is een affiliate-link. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.)

Terug naar de boekentips.

Gerelateerde berichten

Help je kind bij angst en zorgen

Cathy Creswell & Lucy Willetts. Uitgeverij Nieuwezijds, 2019. Uitgeverij Nieuwezijds geeft dit mooie boek uit voor ouders: Help je kind bij angst en zorgen. Laatst las ik al het boek…

LEES VERDER

Opvoedwijzer Driftbuien & woedeaanvallen

Omgaan met boosheid en frustratie bij kinderen met autisme en ADHD, Jed Baker, Hogrefe, 2009. Wat een topboek is dit!  Ouders en leerkrachten kunnen zich machteloos en onzeker voelen wanneer…

LEES VERDER

Van Brokkelbrein naar focus

Praktijkgids voor docenten over aandacht, social media en het brein. Gerjanne Dirksen, Theo Compernolle, Gertie Verreck. Uitgeverij Synaps: tweede druk, 2023. Dit boek is geschreven voor docenten die te maken…

LEES VERDER