Meer leren

Leer meer over het brein en de neuropsychologische functies. Breinkennis is niet meer weg te denken uit opvoeding, hulpverlening en onderwijs. Wil je meer leren? Dat kan. BreinBloeiers biedt verschillende scholingsmogelijkheden. Je leest hieronder welke webinars en online trainingen er dit kalenderjaar geboden worden. Ieder kalenderjaar is hier een nieuw aanbod terug te vinden. Staat het onderwerp van jouw voorkeur er niet bij? Houd de website in de gaten! Of word lid van de nieuwsbrief.

Vind de scholing die bij jou past!:

Webinars 2024 (1 uur / 1,5 uur)

Online trainingen 2024 (2,5 uur / 3 uur)

Aanbod andere aanbieders 2024

Leeswijzer

Webinars 2024

Je volgt deze webinars vanuit je luie stoel thuis! De webinars vinden plaats via Zoom.

Stimuleer de executieve functies van je leerlingen!

In dit webinar leer je in ongeveer anderhalf uur meer over hoe je executieve functies van leerlingen kunt stimuleren. Er wordt stilgestaan bij 9 aanraders die daarbij belangrijk zijn. In september 2024 verschijnt een boek van Esther Monfils met deze aanraders. Het is mogelijk om daar nu al meer over te leren! Dit webinar is bedoeld voor deelnemers die al bekend zijn met executieve functies en weten wat ze inhouden. Na het webinar krijg je toegang tot een exclusieve pagina waar je aanvullende informatie kunt vinden.

Doelgroep: Leraren basisonderwijs en onderwijsassistenten die enigszins bekend zijn met EF.

De webinar gaat door bij min. 6 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 20.

Spreker: Esther Monfils

Meer leren_Stimuleer de EF van je leerlingen

Online trainingen 2024

Je volgt de online trainingen vanuit huis! De online trainingen worden gegeven door Esther Monfils, orthopedagoog en eigenaar van BreinBloeiers, of een spreker van het BreinBloeiersteam. De trainingen duren 2,5 tot 3 uur. Er wordt een actieve deelname van de deelnemers verwacht. Het is mogelijk om een certificaat van deelname te ontvangen.

Onderdompeling executieve functies

In deze online training van ongeveer 3 uur leer je wat executieve functies zijn, hoe je gedrag van leerlingen in het EF-kader kunt plaatsen en hoe je daarbij hulp biedt. Je leert dat het stimuleren van executieve functies een balans tussen ondersteunen en versterken inhoudt. Aan de hand van een door jou ingebrachte casus verbreed je je kennis en kun je nog beter inspelen op wat jouw leerlingen nodig hebben. Na de training krijg je toegang tot een exclusieve pagina waar je aanvullende informatie kunt vinden.

Doelgroep: leraren basisonderwijs en intern begeleiders

De training gaat door bij min. 6 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 20.

Spreker: Esther Monfils

Meer leren_Onderdompeling EF2
Emotieregulatie in de klas2

Emotie­regulatie­problemen in de klas

In deze online training leer je in ongeveer 2,5 uur meer over hoe je om kunt gaan met emotieregulatieproblemen in de klas. Er wordt ingegaan op de theorie, maar je ontvangt ook tips en adviezen voor in de klas. Ook ga je aan de slag met een eigen casus. Na de training krijg je toegang tot een exclusieve pagina waar je aanvullende informatie kunt vinden.

Doelgroep: Leraren, intern begeleiders en onderwijsassistenten in het basisonderwijs

De training gaat door bij min. 6 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 20.

Trainer: Anne-Marie Visser

Incompany workshops en trainingen

Het is uiteraard ook mogelijk om een workshop of training te boeken voor een groter gezelschap. Regelmatig wordt BreinBloeiers uitgenodigd op studiedagen van scholen, stichtingen en samenwerkingsverbanden, maar ook op congressen.

Meer weten over de onderwerpen en prijzen?

Interessante webinars, (online) trainingen of congressen van andere aanbieders

Bekijk hier het aanbod in 2024 bij andere aanbieders. Klik op de afbeeldingen voor meer informatie. Kijk goed naar de doelgroep.

11 congressen

King nascholing

PAO psychologie

Tip ons!

Ben je een aanbieder en wil je jouw aanbod hier ook graag vermeld zien staan? Of heb je eens een fijne cursus gevolgd die hier ook past? We horen graag van je. Neem contact op.