Ontspanning

De boog kan niet altijd gespannen zijn. Ontspanning is nodig om te herstellen en om overbelasting te voorkomen. Onze hersenen kunnen weer opladen, zodat we ons daarna weer beter kunnen focussen en ons gedrag beter kunnen reguleren. Als inspanning en ontspanning niet in balans zijn dan ontstaat overspannenheid of zelfs onderspannenheid.

Is jouw spanning en ontspanning in balans? Ontspan je genoeg? Als het antwoord hierop 'nee' is, dan is het fijn een plan te maken en wat meer ontspanning in te bouwen. Je vindt hier een ontspanningsplan. Een heel eenvoudig weekoverzicht, waarin je voor jezelf voorafgaand aan de week bedenkt welke ontspanactiviteiten je gaat ondernemen. Er zijn ook tips voor hoe je ontspannen de dag doorkomt op de momenten dat je nog niet aan je ontspanactiviteit toe bent.

 

Ontspanplan

Ontspanplan
€ 0,00

Boeken over ontspannen!

We zijn op zoek naar boeken over ontspannen. Heb jij tips die leuk zijn voor ouders, leerkrachten, maar ook voor kinderen zelf? We horen het graag!
Voor veel onderwerpen op deze website hebben we boekentips. Klik op de rode button hieronder!

Ik zoek begeleiding!

Zoek je begeleiding op het gebied van ontspannen? Voor jezelf of voor jouw leerling(en) of kind(eren)? BreinBloeiers kan je in contact brengen met begeleiders die  begeleidingstrajecten bieden. Door het hele land zijn er professionals aangesloten bij BreinBloeiers. Zo is er altijd hulp in de buurt. Online begeleiding behoort ook tot de mogelijkheden.

Neem een kijkje in de webshop

In de webshop staan veel interessante digitale producten over ons neuropsychologische functioneren die te gebruiken zijn in onderwijs(-begeleiding), opvoeding en behandeling. Deze producten zijn weliswaar niet gratis, zoals de downloads op deze pagina, maar wel leuk geprijsd! Neem snel een kijkje.

Filmpjes over ontspannen

Je vindt hieronder een aantal filmpjes die je kunnen helpen bij het ontspannen.

YouTube video
YouTube video
YouTube video

Tips?

Heb jij aanvullende boekentips, tips voor filmpjes of andere tips die passen bij het onderwerp van deze pagina 'ontspannen'? We horen het graag! Laat het ons weten.