Slaap

Slaap is belangrijk. In onze slaap herstellen we en laden we op. Als we slaaptekort hebben dan merken we dat in het dagelijks leven. We zijn minder scherp, kunnen minder hebben en ons geheugen werkt niet goed mee. Kinderen en jongeren die problemen hebben met slapen kunnen moeilijkheden met het leren ervaren. Leerstof blijft niet hangen, prikkels zijn overweldigend en noem maar op. Als jouw kind of leerling of als jijzelf problemen met slapen ervaart, dan is het zinvol om hulp te zoeken voor de slaapproblemen. Bezoek je huisarts of een gespecialiseerde slaaptherapeut.

Houd een slaapdagboek bij en neem dat mee als je de huisarts of therapeut bezoekt. Je kunt het slaapdagboek hier downloaden.

 

Slaapdagboek_afbeelding

Slaapdagboek
€ 0,00

Boeken over slapen!

We tippen je graag de volgende leuke boeken over slaap. Door op het boek te klikken kun je ze bestellen. Als je wil, kun je meer lezen over het boek. Klik hiervoor op LEES MEER.

Heb jij een boekentip voor ons?
Benieuwd naar nog meer interessante boeken?

Leer meer!

Verbreed jouw kennis! Bij BreinBloeiers kun je meer leren. Of je nu ouder of opvoeder of tiener of jeugdige bent? Wil je meer weten? Dat kan! BreinBloeiers biedt over verschillende onderwerpen kennismakingswebinars en trainingen. Ook over brein en slapen. In principe online, maar incompany op locatie voor een grote groep is ook mogelijk. Neem daarvoor contact op. Ons speerpunt is het bieden van de juiste informatie: dat wat we weten uit onderzoek. Uiteraard geven we veel tips en adviezen waarmee je direct aan de slag kunt.

Ik zoek begeleiding!

Zoek je begeleiding op het gebied van slaap? Voor jezelf of voor jouw leerling(en) of kind(eren)? BreinBloeiers kan je in contact brengen met begeleiders die  begeleidingstrajecten bieden. Door het hele land zijn er professionals aangesloten bij BreinBloeiers. Zo is er altijd hulp in de buurt. Online begeleiding behoort ook tot de mogelijkheden.

Filmpjes over slaap

Deze twee filmpjes over slaap zijn zeer interessant en leerzaam.

YouTube video
YouTube video

Neem een kijkje in de webshop

In de kleine webshop kun je aanvullende materialen vinden. Ook kun je via de webshop een webinar of online training boeken.