Voeding

Wat je eet is belangrijk. Niet alleen met betrekking tot je fysieke gezondheid, maar ook met betrekking tot je brein. Voeding is onze brandstof en om optimaal te kunnen ontwikkelen en functioneren kan voeding van grote invloed zijn. Het is belangrijk om gevarieerd en 'gezond' te eten. De laatste jaren zijn we ons bewuster van de invloed van voeding. Er wordt meer over geschreven, op social media verschijnen filmpjes en er wordt ook steeds meer onderzoek gedaan. De grote belangstelling heeft ook een keerzijde. Niet alles wat we lezen snijdt hout of wordt breed gedragen. Op deze website staan we graag stil bij dat waar consensus over is in de wetenschap: dat is een gevarieerd voedingspatroon, met veel groente en fruit, zonder te veel suikers en snelle koolhydraten, alcohol in zeer beperkte mate. Aangevuld met het drinken van voldoende water en voldoende lichaamsbeweging.

 

 

Eetdrinkkaart

Eet-/drinkkaart
€ 0,00

Alhoewel we voeding graag aanstippen op deze website als belangrijke breinfluencer zijn we geen expert op dit gebied. Daarom vind je op deze pagina niet heel veel informatie en raden we je aan een arts of deskundige te raadplegen als je vragen hebt over voeding en jouw voedingspatroon of dat van jouw kind, leerling of cliënt. We helpen je graag een handje. Artsen en deskundigen op het gebied van voeding vinden het fijn om inzicht te hebben in jouw voedingsinname en -patroon. Daarom kun je hier gratis een 'Eet-/drinkkaart' downloaden. Op het blad kun je voor twee dagen noteren wat je hebt gegeten en gedronken. Print het meerdere keren om het voor meerdere dagen in te vullen. Vul dat in en neem dat mee naar het gesprek.

Neem een kijkje in de webshop

In de kleine webshop kun je aanvullende materialen vinden. Ook kun je via de webshop een webinar of online training boeken.

Tips?

We horen graag van je als jij een tip hebt:

  • Voor een boek voor jonge kinderen over voeding
  • Voor een boek voor kinderen in de basisschoolleeftijd over voeding
  • Voor boeken die gaan over problemen rondom voeding en het eten ervan