Wie is BreinBloeiers?

Mijn naam is Esther Monfils. Ik ben orthopedagoog leerproblemen, auteur, trainer en ontwikkelaar van leermiddelen. Ik ben begonnen in het basisonderwijs als leerkracht, RT-er en IB-er, deed later als orthopedagoog veel diagnostiek en behandeling bij kinderen en jeugdigen en schreef samen met een collega een onderwijsprogramma op het gebied van executieve functies. Daarnaast was ik een tijdje docent op een lerarenopleiding en gaf ik veel trainingen. Dat laatste doe ik nog steeds vanuit mijn eigen bedrijf EstherEducatief!. Naast het verzorgen van trainingen houd ik me ook bezig met het maken van leermiddelen. Ik ben tevens werkzaam als onderwijsspecialist bij een samenwerkingsverband en redactielid bij het Tijdschrift voor Orthopedagogiek.

7H3A4539

De missie

Kennis over het brein sijpelt meer en meer onderwijs en opvoeding in. In mijn werk heb ik gaandeweg veel materialen gemaakt om kinderen en adolescenten te ondersteunen op het gebied van onderwerpen die neuropsychologie raken. Ook als ik boeken lees ontstaan er allerlei ideeën voor een praktische invulling of toepassing. Reden dus om daarvoor een website te maken, want ik vind het belangrijk dat anderen daar ook van profiteren.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat de juiste informatie gebruikt wordt voor een praktische invulling of toepassing. Ik lees veel over neuropsychologie en blijf graag weg bij theorieën en ideeën waar geen evidentie voor is of die we reeds verlaten hebben.

Ben je benieuwd naar wat ik zoal heb gelezen om invulling te geven aan deze website? Klik hier voor de literatuurlijst.